Mangosoep met kippenvlees

Mangosoep met kippenvlees

Mangosoep met kippenvlees

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

40 gr boter
80 gr langkorrelige rijst
1 eetlepel kerrie
30 gr verse gember
1 liter kippenbouillon
1 mespuntje kruidnagelpoeder
1 mespuntje geraspte nootmuskaat
1/4 theelepel cayennepeper
zout
1 rijpe mango (600 gr)
200 gr gekookte kipfilet in stukjes

Bereiden

Smelt de boter in een pan, voeg de rijst, de kerrie en de ragfijn gesneden
gember toe en fruit ze zachtjes een paar minuten mee.
Doe de bouillon in de pan, leg het deksel erop en laat de rijst beetgaar
worden.
Breng de soep op smaak met het kruidnagelpoeder, de nootmuskaat, de
cayennepeper en zout.
Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes en doe 2/3 daarvan in
de soep.
Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes koken en roer dan flink met
een
garde in de soep om de mango fijn te maken.
Doe voor het serveren de rest van de mango en de kip in de soep, laat ze
even mee warm worden en serveer.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus